Geplaatst op Geef een reactie

Menstruatie onhandig of noodzaak?

We kennen het allemaal, tegen dat het weer zo ver is schiet je humeur regelmatig uit de bocht. Je onderbuik en borsten worden gevoeliger of pijnlijk, je benen loodzwaar en sluit je jezelf het liefst een paar dagen op.

Toch is de menstruatie iets wat ik ben gaan koesteren, nu zo in de laatste fase van de overgang. Mijn extra ontgiftend systeem werkt nu nog (dat is wat de menstruatie doet ontgiften en ontzuren) wat langzaam aan gaat stoppen en de rest van mijn lichaam deze taak moet gaan overnemen.

Dan wordt gezonde voeding, ontspanning en beweging dus ook belangrijker

En opeens zie ik de noodzaak dat ik daar mezelf in moet gaan verdiepen. Niet afwachten tot het zover is roept mijn innerlijke stemmetje al een paar jaar.  Maar uitstellen is makkelijker dan beginnen. En als je dan eenmaal een poging waagt is er altijd wel iets dat het weer ondermijnt. Om vervolgens uit gemak weer in de oude gewoonte te vervallen en je echt baalt van jezelf.

Wat natuurlijk ook reuze handig is bij het gebruik van de pil of spiraal je weinig of geen menstruaties hebt. Maar jij je lichaam dus ook al die jaren dit ontgiften ontneemt.

Het lichaam raakt vervuild, met verzuring en ontsteking reacties in je hele lichaam tot gevolg. Dit kost zeer veel energie en dan vinden we het gek dat we niet vooruit te branden zijn.

Ook ben je natuurlijk met die pil en spiraal je hormonale systeem aan het ontwrichten en kan dit problemen geven die weer kunnen lijden tot aankomen in gewicht, problemen met de schildklier,  menstruele klachten, borstkanker, moeilijk zwanger worden, etc.

Misschien dat er nu inmiddels ook een belletje bij jou gaat rinkelen waarom zoveel vrouwen heftige (overgang)klachten ervaren.

U mag nu zelf beslissen of u de menstruatie vanaf nu ook gaat koesteren, en jezelf even een rust periode gunt. Daar zie ik de noodzaak, even eigen tijd en ontdoen van afval en stress.

Ik hoop dat u voortaan daar aan denkt als de tampons en maandverband weer tevoorschijn komen.

Gezonde menstruatie groet,  Maja           www.vrouwenvitaal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *