Over mij

Als 6 jarig meisje ben ik op een schippersinternaat gaan wonen. De hele week van "huis" en enorm veel heimwee zodat ik van goede eter veranderde in een slechte eter, ten miste door de week, in het weekend weer op het schip at ik het er gewoon weer bij. Ik heb uren achter mij bord gezeten, en snoep kreeg ik nooit want ik moest eerst normaal eten. 

Dit heeft mijn haat/ liefde verhouding met eten veroorzaakt en heb ik daar tot mijn 50ste moeite mee gehad. Ik ging los op een zak winegums of chocolade als ik mezelf eenzaam voelde, gestrest was of een opdracht niet voor elkaar kreeg. Zo richting de overgang zag ik mezelf alleen maar zwaarder worden en baalde enorm. Ook mijn energie was zo ongeveer nul. Maar vind ik het leven veel te leuk en zou ik ook graag gezond oud willen worden.  Maar ondertussen was ik wel aan het afwachten welke "klachten" zich als eerste zouden gaan aandienen, want ook ik accepteerde schijnbaar dat iedereen zo vanaf je 45/50e wel iets gaat mankeren. En worden daar veel te snel medicatie voor geschreven. Daar doet Maja niet meer aan mee, de komende 50 jaar ga ik gezond en vitaal oud worden!

Na de 3de keer met Metabolic Balance in aanraking te zijn gekomen was dat het signaal DE KNOP moest om. Volgende maand wordt ik 51 jaar, 12 kilo lichter met veel meer energie en vitaliteit en is de liefdes verhouding met voeding herstelt.

Inmiddels heb ik jarenlang ervaring in de natuurgeneeskunde wil ik mensen bewust maken van hun gezondheid en leefstijl. De basis van deze kennis is ruim 15 jaar geleden gelegd door een 4 jarige HBO studie Voetreflexzone therapeut met HBO Medische Basiskennis en HBO Psychosociale Basiskennis en vele studies zodat ik een zeer uitgebreide rugzak heb met gedegen kennis in natuurgeneeswijze.

De studie voetreflexzone therapie heb ik gekozen nadat ik een gewapende overval had meegemaakt bij het tankstation waar ik werkte, ik was 11 weken zwanger( had 1 zoon van 5 ) wat uiteindelijk de laatste van 5 miskramen werd. Maar het voelde of ik van de grond werd getild, een soort beschermlaag om me heen kreeg en dat ik daar iets mee moest gaan doen. Eerst voor mezelf om er sterker uit te komen , om daarna ook andere mensen te mogen ondersteunen.

En als je eenmaal in aanraking komt met natuurgeneeskunde dan gaat er een wereld open en krijg je honger naar nog veel meer kennis. Ik zeg altijd:” Alles wat je in de natuurgeneeswijze leert valt als een puzzelstuk op z’n plek, het past altijd in de oneindige puzzel”.

"Alles wat je in de natuurgeneeswijze leert valt als een puzzelstuk op z’n plek"

Mijn specialisatie is vooral gericht op vrouwen en bewustwording, vandaar ook Vrouw en Vitaal. Dit betekent niet dat mannen niet welkom zijn voor een afspraak.   Maar vrouwen zijn nu eenmaal vrouwen met " vrouwen dingen".                                     

Ik ben een bevlogen Metabolic Balance voedingscoach, a.h.v. een persoonlijk plan dat afgestemd is op jouw unieke bloed en gezondheidswaarden help ik mensen met natuurlijke voeding naar een gezonde toekomst. 

Daarnaast ben ik Voetreflexzone Therapeut, Medisch Thermograaf, Coach voor Vrouwen, Hormonen, Overgang, Preventie, Leefstijl en Visie op het leven. Als advies Coach Natuurgeneeswijze kun je met mij ook gewoon sparren "van vrouw tot vrouw" en kan ik over je schouder meekijken .

Met speciale aandacht voor Borstgezondheid wil ik veel vrouwen bereiken om ze meer te leren over hoe jezelf je borsten gezond kunt houden. Deze informatie is niet overgedragen van moeder op dochter omdat er vroeger nooit over werd gepraat. Alles was taboe en over klachten werd nauwelijks gesproken die hoorde erbij, je bent een vrouw.

"Over klachten werd nauwelijks gesproken die hoorde erbij, je bent een vrouw."

Ook is er sindsdien veel veranderd in ons leven. Vrouwen hebben een drukke baan, vaak op latere leeftijd kinderen, huishouden en eten zijn bijzaak geworden en houden we veel ballen in de lucht waardoor stress ons leven binnen sluipt . Daarnaast is ons eten van voeding naar vooral fabriek “vulling” veranderd, hebben we wifi en straling van mobieltjes en worden we geleefd  door onze maatschappij en omgeving.

"Het wordt hoog tijd dat we aan preventie gaan doen."

Het wordt hoog tijd dat we aan preventie gaan doen, zodat veel vrouwen (en mannen) goede voorlichting krijgen en leren wat je zelf kunt doen door bewustwording met simpele veranderingen van gewoontes.

Gezonde groet,

Maja

Ik ben aangesloten bij: