Over mij

Als 6 jarig meisje ben ik op een schippersinternaat gaan wonen. De hele week van "huis" met enorm veel heimwee zodat ik mijn eten gewoon niet meer kon doorslikken. Ik heb uren achter mij bord gezeten, snoep kreeg ik nooit want ik moest eerst normaal eten. Dat heeft 2 jaar geduurd, ergens in mij zat zo'n kracht ik wilde niet toegeven en mijn signaal was toch duidelijk? Nou die logeerpartij is er één van 13 jaar lang geworden. Daar begint de rode draad in mijn leven, steeds alleen iets overwinnen, maar dankbaar dat ik dan weer mag groeien om steeds sterker in mijn schoenen te staan.

Dit heeft mijn haat/ liefde verhouding met eten veroorzaakt en heb ik daar tot mijn 50ste moeite mee gehad. Ik ging los op een zak winegums, chips of chocolade als ik mezelf eenzaam voelde, gestrest was of een opdracht niet voor elkaar kreeg. Zo richting de overgang zag ik mezelf alleen maar zwaarder worden en baalde enorm. Positiviteit op een laag pitje en mijn energie level tot onder mijn knieën gezakt.  In de ochtend leek ik wel een oud wijf, mijn gewrichten werden pijnlijk, zelfs zo pijnlijk dat ik heb gedacht toe te zijn aan een paar nieuwe knieën. Want ook ik "accepteerde" dat je vanaf je 45ste wel "iets" gaat mankeren en menopauze zou daar nog wel het nodige aan bij gaan dragen!

Toen ik vorig jaar voor de 3de keer met Metabolic Balance in aanraking kwam was dat het signaal DE KNOP moest om. Met natuurlijke voeding en eten waar mijn lijf behoefte aan heeft en juist niet extra belast wordt, is het zelfs mij gelukt om in 3 maanden 12 kilo af te vallen. Heb ik veel meer energie en vitaliteit en zie ik nu dat ik voornamelijk op suikers en koolhydraten leefde en dus insuline resistent ben. 

Inmiddels heb ik daar exogene ketonen aan toegevoegd, die zorgen dat ik sneller en langer in ketose kom en blijf. Daarmee is mijn vetverbranding periode veel langer en uit de vetverbranding haal je 3x meer energie dan uit glucose verbranding. Ik slaap veel beter, is mijn breinmist verdwenen en kan ik weer dingen onthouden en focussen, ben ik veel actiever en heb ik nog beter mijn insuline resistentie onder controle (behoefte aan eten) Er is al zelfs een paar keer aan mij gevraagd wat ik doe. "Je ziet er jonger uit" en merk ikzelf dat mijn immuunsysteem "aan" staat en mijn lichaam strakker wordt.

Mijn speciale aandacht gaat uit naar preventie Borstkanker en kun je bij mij terecht voor een Vrouw vriendelijk borstonderzoek met thermografie.  Na een consult ben je helemaal bij hoe jij preventief zelf je borsten gezond kunt houden en ga je met veel waardevolle informatie naar huis voor je algehele gezondheid. Ook bespreek ik de uitslag van het onderzoek (na ongeveer 10 dagen) persoonlijk met je door.

 "Het wordt hoog tijd dat we aan preventie gaan doen."

Ik ben gecertificeerd Voetreflexzone Therapeut, Medisch Thermograaf en Metabolic Balance begeleider en heb  veel studies op gebied van hormonen, orthomoleculair, massage, HSP, coaching, Oosterse geneeswijze, overgang, preventie en natuurlijke kijk op (borst)kanker. 

Door jarenlange ervaring in de natuurgeneeskunde maak ik mensen bewust van hun gezondheid en leefstijl. De basis is ruim 15 jaar geleden gelegd door de 4 jarige HBO studie Voetreflexzone therapeut met HBO Medische Basiskennis en HBO Psychosociale basiskennis.

Als Holistisch Coach "relaxt door de overgang"  kun je met mij sparren "van vrouw tot vrouw" en ik kan over je schouder in jou situatie meekijken op regulier, alternatief en spiritueel vlak. Een holistische kijk op Voeding, Ontspanning, Preventie, Leefstijl, en Visie op het leven.   

Uiteraard sta jij zelf aan het roer, bepaal jij de koers en ik leer ik je varen door de golven van de overgang!

De komende 50 jaar ga ik gezond en vitaal oud worden, dat gun ik jou ook van harte!

 Gezonde Groet,

                               Maja

Ik ben aangesloten bij:

Select Template